2011. február 8., kedd

Meggyógyíthatjuk a szakadékot a vallás és a lelkiség között



Meggyógyíthatjuk a szakadékot a vallás és a lelkiség [spiritualitás] között?
Kirael mester, Fred Sterling tiszteletes közvetítésével

Can We Heal The Gap Between Religion and Spirituality?
By KIRAEL through Rev. Fred Sterling
2000 július ©Kahu Fred Sterling
Contact: Lightways Publishing
3075 Kalihi Street, Suite 101, Honolulu, Hawaii, 96819, USA
Lightways@Kirael.com Tel: + 808 952-0880 www.Kirael.com

Fordítás: Clarissa
https://univerzumi-tudatossag.blogspot.com/





Ki lármázik durván a leghangosabban a vallásról és a spiritualitásról? Kinek van veszítenivalója? Legfontosabban, miért próbáljuk bebizonyítani, hogy az egyik oldal helyes, és a másik oldal helytelen?

Közülünk hányunknak tanították gyermekkorunktól, hogy annak érdekében, hogy szert tegyünk bármi érdemlegesre az életben, ragaszkodnunk kell egy sor szigorú szabályhoz? Számítana, hogy ezeket a szabályokat jóval a mai létező világ felébredése előtt szövegezték meg? Lehetséges, hogy az emberi világ egy olyan pontra fejlődött, ahol most szükségünk van a „harmadik dimenziós mátrix” fölé emelkedni, és elkezdeni az életet egy teljesebb és jobban gyógyító fényben meglátni?

Tehát, sok a kérdés! Tudom, vitás kérdést közelítettünk meg, és akartam, hogy Kirael kiválassza a gyógyító körülményt, gondolatait megosztandó a lehetséges különbségekről a vallás és lelkiség [spiritualitás] között, ahogyan tanították nekünk.

KIRAEL: Itt az idő, hogy elkezdjük megvizsgálni a vallás és lelkiség [spiritualitás] közötti szakadék áthidalását. Az Igazságban, nincs szembenállás a kettő között. Sosem volt semmilyen szembenállás. Mégis, úgy tűnik, hogy a vallásos hitbuzgók és spiritualisták nem értenek egyet egymással. Mindegyik azt mondja, hogy a másiknak vannak jó ötletei, ha a másik letisztázná őket, vagy megnyílna néhány új elképzelésre. Mindkét rezgés azt gondolja, hogy a másikat kell elvinni az ő szintjére. Azonban, mi a helyzet, ha nincs szint barátaim? Mi a helyzet, ha csupán Egy Fényminta létezik, mely minden energia megtestesülése? Ebben az együttes energiában, mi a helyzet, ha nincs helyes, vagy helytelen? Mi a helyzet, ha e lélek-alapú megértések tömegtudata egyszerűen fogékony az értelmezés változékony fokaira? Mi a helyzet, ha a „Minden Ami Van” bölcs szándékán keresztül, ez a világ, ahogyan észlelt, az időben egy tér Mátrixa, ahol az öt emberi érzék (látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés) arra ösztökélt, hogy végigjátsszon minden lehetségest? Mi a helyzet, ha ez egy olyan hely, ahol lehetséges volt a Teremtő számára, hogy elhozza energiáját egy szintre olyan hathatósan, hogy elképzelhette az Önmagától való elkülönülést, mialatt az érzékeinek telítése érdekében utakat teremt? (Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy én a teremtőre egy energia erőként hivatkozok, és nem egy személyként.) Mi a helyzet, ha az Igazság az, hogy van egy választásotok, hogy elérjétek a megértés, vagy tudatosság egy terét, és e tér elérése jelenti azt, hogy hajlandóak vagytok tudatotokat még tovább fejleszteni?

Van egy „áhítat” e kérdéssel kapcsolatosan, melyet szükséges tisztázni, és a hetedik dimenziós tőlem telhető legjobbat megteszem e cikkben, e feladat teljesítésére. Kezdjük e téma vizsgálatát azáltal, hogy először felkutatjuk, hogyan definiáljuk a „vallásost” és a „spiritualistát”.

Vallásos hitbuzgó: egy személy, aki egy tant [doktrínát], vagy hittételt [dogmát] követ, anélkül, hogy azt megkérdőjelezné; a szerző, vagy szerzők összesítő észlelésére támaszkodik, akik megkísérelnek egy új távlatot teremteni, mely feltevéseknek egy létező során alapul. Ez a folyamat felállítja az ítélkezés szabályait, mely meghatározza a helyes és helytelen viselkedést és gondolkodást.

A vallásos hitbuzgó könyvek egy sorát követi, melyet egyetlen szövegbe tömörítettek (például a Biblia), hogy vezesse őt minden lépésénél – könyvek, melyeket fényre hoztak azáltal, hogy tekintetbe vettek történeteket, melyeket az idők eónjain keresztül élőszóval adtak tovább. Majd egy adott ponton, e bölcsességet írásba foglalták, melyek közül számos olyan anyagra íródott, mely nem áll ellen az elhasználódásnak. Amikor végül megvalósult egyetlen-szöveg formában, az írások nagy részét elkoptatták egy pontra, ahol a tolmácsnak hagyták, hogy szó szerint kitöltse a hézagokat. Azt is napvilágra kell hozni, hogy a leírt könyvek közül sokat sosem tartalmazott a végső egyetlen-szöveg folyamat (például a Biblia), mert egyszerűen a mű maradék részét a megértéshez túl nehézkessé tették.

A „vallásos” világban, a Teremtőt egy mindenható lényként látják, mely önmagában egyetlen, aki az emberi tudatosság felett uralkodik. Szemmel tart minden egyes lépést, azért, hogy megítélje minden résztvevő érdemét, ezáltal megengedve azoknak, akik a hatalma képviseletében beszélnek, hogy meghatározzák, mi jó, helyes, és mi rossz, helytelen.

Spiritualista: egy személy, aki felismeri, hogy a társadalmak egy folyamatos éberség és fejlődési [evolúciós] változás állapotában vannak. Személy, aki felismeri, hogy folyamatosan elemeznie kell a lehetőségeket, melyet minden új lehetőség hoz el, melyeket alaposan meg kell tapasztalni a lecke terv megértéséhez, mialatt nem engedi meg mások önként felvállalt hitének, hogy eltántorítsa az egyén evolúciójának lehetőségétől.

A „spiritualisták” világában a Teremtő a teremtésben lévő és a minden emberen belül hordozott összes Fény Omni jelenléte. Egy halmozott élmény, melyben a Szeretet az a rugalmas erő, mely megengedi minden embernek, hogy a tudatosság minden szintjét megtapasztalja. Egy ilyen Teremtő megengedi minden rezgési jelenlétnek a jogot, – nem számít, melyik bolygórendszert választja fejlődésre – hogy emlékezzen meggyógyulni vissza a Szeretetbe.

A spiritualista az egyetlen-szöveget (például a Bibliát) térképnek tekinti azoknak a megértéséhez, akik e jelenlegi új tudatosság előtt éltek, és keresi annak megértését, hogyan kormányozták őket ebben a gondolat mátrixban. A spiritualista meglátja, hogy az „Egy Tudatát” hogyan térítették el gyorsan az önfenntartásba egy irányító rendszer révén, melyet a kevesek teremtettek meg a tömegeknek.

Ennélfogva, a vallásos hisz az Egy Lélekben, míg a spiritualista a Lélek Egységében hisz.

A GONDOLAT MÁTRIX

Ez egyik első szembekerülő kihívás a vallás és lelkiség [spiritualitás] közötti szakadék áthidalásánál az a hitrendszer, melyet a múltból örökítettek át. Az emberek általában nem hajlandóak megkérdőjelezni ezeket a hiteket, mert annak érdekében, hogy elkezdjék megkérdőjelezni őket, fennáll az a lehetőség, hogy elveszítik hitüket a folyamatban. Végeredményként, lehetséges, hogy saját meggyőződéseikről úgy találhatják, hogy egy igaztalanság összességén alapulnak. Ha egyszer elkezdtétek megkérdőjelezni azt, amit mondtak nektek, akkor kezdtek el igazodni lelkiségetekhez.

Azáltal léteztek, hogy megengeditek rezgési sűrűségeteknek ragaszkodni ahhoz az Igazsághoz, ami előfordul a pillanatban, mely mindaz, ami létezik. Mindegyikőtök olyan szakértő ebben, hogy azt hiszitek, az élet a Harmadik Dimenzióban „valós”. Viszont teljes valóságotok a Harmadik Dimenzióban a gondolaton alapul – a gondolat feldolgozásán. Valójában egy gondolat-mátrixban éltek. Minden gondolat, melyet gondoltok, valóságotok részévé válik. Megtervezett valóságotok a legjobb esetben képzelt [fiktív]. Az Igazságban, nincs megtervezett valóságotok. Azt bírjátok, amit jelenleg gondoltok, és ez minden. Ha elterjedt gondolkodásotok a múlt élményein alapul, akkor a múltban tartjátok magatokat. Ha a folyó gondolkodásotok azon a megértésen alapul, hogy már a fejlődési [evolúciós] folyamatokban vagytok, akkor ebbe automatikusan elmozdultok.

Az emberi világ csupán akkor szerez tudomást arról, hogy egy olyan rezgési mintában létezik, melyet „Harmadik Dimenziónak” hívnak, amely teljesen gondolatból teremtetett (a gondolat egy mátrixából), amikor a lelki emberek [spiritualisták] önmagukban hasznosítják a Fény erejét. Akkor majd tudni fogják, hogy az érzékelésük módjának megváltoztatásával fogják felállítani a díszleteket Fényük fejlődéséhez egy olyan világban, ami csupán épp elkezdett rezegni a tudatos tudat egy új szintjére.

Amikor az tisztán megértett, hogy a fizikai test a megnyilvánult [manifesztálódott] gondolati rezgés megjelenítése – egy hordozó eszköz, mely az öt érzék megtapasztalására használatos – csupán ekkor lesz teljesen értett az, hogy ez a tudatosság, melyet „színárnyalat-embernek” [„hue-man” – human] hívnak, az együttes alkotóelem a leckék legteljesebb mértékű megtanulásához. Ennélfogva, a döntések a mátrix gondolatok eredményei, melyben az utat megváltoztatják, hogy a legjobban illeszkedjék a lecke tervek új sorához. Egyszerűen kifejezve, amikor a lélek rezgése, melyet emberként ismernek, eléri a megértés szintjét, létezésének igazsága akkor lép be az „Én Tudom”-ba.

Beszéljünk egy percet az egoról. Közületek sokan tudják, hogy egy olyan világban éltek, melyhez egy ego rendszer kapcsolt, jelentve azt, hogy amikor megérkeztek a Harmadik Dimenzióba, nem engeditek meg magatoknak teljesen emlékezni Igazságotok lényegére, vagy igaz önmagatokra. Felsőbb énetek, annak a lélek valósága, amik igazán vagytok, elhatározza egy adott ponton a Teremtő szerelmén keresztül, hogy elhozza önmaga egy jellegét [aspektusát] ebbe a harmadik dimenziós mátrixba, és hagyja, hogy az öt érzékszerven keresztül tanuljon. A tanulási folyamat most érkezett el egy helyre, ahol az öt érzékszerv többé nem tartja össze a folyamatot, és hogy a következő szintre történő elmozdulás érdekében be kell vonnotok a hatodik érzéket, a megérzést [intuíciót], vagy a megértést. Most vagytok benne az ego rendszer mérséklésének folyamatában, azért, hogy a gondolat következő mátrixába mozduljatok el – a Negyedik Dimenzióba.

Az ego egy gondolatminta. Ugyanaz a gondolatminta, mint a Krisztus Világosság. Az egyetlen különbség az, hogy kevesebb rezgési erővel rendelkezik, mint a Krisztus Fény. A keresztény Biblia azt mondja, hogy a fejlődés [evolúció] az egyetlen módja, hogy visszatérjetek az Isten Fénybe. Ez Igaz, mégis, sosem hagytátok el az Isten Fényt. Ha eljuttok annak a tisztaságára, hogy nem hagytátok el a Teremtő Fényét, meg fogjátok látni, hogy ti vagytok a Teremtő Fénye. A Teremtő Fényének lévén, azt választottátok, hogy saját Teremtéseteket megtisztelitek azon fejlődési folyamat révén, melyben különböző utakat vesztek fel a Föld síkján. Így, ebben a folyamatban a vallás egy út, és a lelkiség [spiritualitás] is egy út. Egyik út sem „jobb, mint” a másik.

A vallásos hitbuzgók hiszik, hogy a Teremtő mindent megtesz értük, és ha megteszik a tőlük telhető legjobbat, jutalmuk az lesz, hogy felemelkednek a mennybe, mely bővelkedik szépségben.

Másrészről, a lelki emberek [spiritualisták] tudják, hogy a Teremtő Fényének teljességébe – ahonnan érkeztek – történő visszatérésük érdekében, minden tanuló leckét teljesen meg kell tapasztalni. A tapasztalás útja csupán akkor beteljesített, amikor minden lehetséges találkozással találkoztak és beteljesítették. Az Igazság az, ahogyan Jézus eljött tanítani: ez egy Megismerésre szánt világ, melyet mindenkinek a Szeretet [Szerelem] lényegének felébredésén keresztül kell meggyógyítani. Ez azt jelenti, hogy minden ember a Teremtő Fényének egy részecskéje, és az a sorsa, hogy emlékezzen arra, hogy mindent a Szeretetben hoztak létre. Az utat csupán akkor fejezik be, amikor a gyógyulás tökéletes. Mi a gyógyulás? Az a megismerés, hogy minden tökéletes, és hogy minden felajánlott lecke valójában egy adományozott megbecsülés minden személynek, mint a Fény Lényének a fejlődésben.

Mindegyikőtök elhozta Fényét ide, a Föld síkjára, hogy a Fény fejlődési teremtménye legyen a teljességben – jelentve azt, hogy nekiláttatok egy lecke tervnek, és ennek befejezéséhez a szeretetnek és gyógyulásnak kell lennie minden út eredményének.

Többé semmi ok sincs a vallásos hitbuzgók és spiritualisták számára, hogy kritizálják őket hiteikért. Az Igazság mindenkinek az, ami a szívben visszhangzik [rezonál]. Amikor valaki úgy érzi, hogy egy másikat rá kell beszélni, csupán azt mutatja, hogy az ember megpróbálja rábeszélni a kevésbé meggyőzöttet a saját útjára. Minél hangosabban kiáltozik, annál jobban próbálja magát meggyőzni arról, amiről beszél. Amikor az egyén egyszerűen tudja, akkor ez egy belső érzésként érkezik, és a szükséglet, hogy másokat meggyőzzön, az Önvaló kivilágításával történik.

Egyszerűen meg kell gyújtanotok Fényeteket olyan ragyogóan, hogy azok, akik igazán kutatják saját tudatosságuk fejlődését, sorjában kezdik majd felgyújtani saját energiáikat. Együtt, minden Fény egyesítése fogja megemelni ennek a Föld bolygónak a rezgését, melyben a „Nagy Változás” elkezdődik majd belül, és az önmagukon kívüli keresés azoké lesz, akiknek a gondolatok világában kell utazniuk, vagy abban, amit Mátrixnak hívnak.

A VALLÁS ÉS LELKISÉG [SPIRITUALITÁS] EGYETEMESSÉGE

Mindegyikőtök Teremtő. Tudom, nehéz számotokra kimondani erre, hogy igen, ez az Igazság. Mégis, ez az Igazság. Amikor a Harmadik Dimenzió e rezgési lényege felett léteztetek, felsőbb éneteken túl, a Lélekfelettiben, Jézus mester Krisztus Tudatosságának fény valóságában, összevonva magatokat magának a Fény részecskéjében, a tapasztalásnak egy kollektív tudatossága volt az, mely ebben a Fényben azt mondta, hogy szüksége van megteremteni egy Föld folyamatot. Ebben a közös döntésben saját Fényetek részecskéi leszálltak a rezgéses rendszereken keresztül, hogy megteremtsék azt, amiről úgy gondoltátok, hogy a legjobb módja egy Föld folyamat létrehozásához. Következésképpen a Föld önmagatoknak – mindegyikőtöknek – a Fény leszármazottja.

Ha ebből a nézőpontból vizsgáljátok ezt, akkor minden, ami világotokban létező, a Fény tetőzése. Egy Fény folyamatból betetőződik, és egy másik Fény folyamatba mozdul el. Rendelkezik a képességgel, hogy akarja magát túljuttatni a „teljesség” összpontosításán, saját fejlődési csapásától függően. A „teljesség” alatt azt értem, hogy bármi megfelelő, hogy a befogadó energiaminták, vagy ebben az esetben, a Fénymunkások meglássák. Tehát, a folyamat, mely által az emberi világ szemléli a Fénytevőket [Fénymunkásokat], vagy a Fény Jelenlétet, a bal agyatok lineáris fogalmi gondolatai által lesz meghatározott. Amikor elmozdultok a jobb agyhoz, a lineáris gondolat többé nem létezik ebben a valóságban, és elkezdtek mindent meglátni abban, amit mi „háromság mód”-nak hívunk, vagy a Teremtő Fényének Háromságának.

Ha szemügyre veszitek a Teremtő Fényének Háromságát minden Fény testeként, el fogtok jutni ahhoz a megértéshez, hogy a Krisztus Tudatosság a Minden Ami Van együttes [kollektív] gondolat-energiája, és a Teljes Lélek a három folyamat tetőzése egy fejlődési [evolúciós] feldolgozásba, mely újjáépíti magát, ahogy az egyik tér Fényéből átutazik a másikba.

A Teljes Lélek az összes gondolat megnyilvánulása [manifesztálódása], és ez a fejlődési folyamat. A Teljes Lélek a „minden lélek teljessége”. Habár másképpen írták itt a Harmadik Dimenzióban, így kéne helyesen írni „Teljes” Lélek[*], mert ez minden lélek teljessége. A lélek a Krisztus lényeg egy gondolata. Ahogy Krisztus gondolja, ti azért vagytok, mert Krisztus az Isten, következésképpen ti vagytok a Krisztus Tudatosság.




[*] Kirael mester itt az angolban a „Wholly Spirit” kifejezést használja. A „Holy Spirit” azaz a „Szentlélek” szó helyett mondja, hogy a „Teljes” Lélek [„Wholly Spirit”] kifejezést kéne használni. A „Wholly” és „Holy” angol szavak kiejtésükben igen hasonlatosak egymáshoz, csupán írásmódjukban és jelentésükben különböznek.


Kahu Fred Sterlingről
Több mint 20 éve, Kahu Fred Sterling kizárólagos közvetítőjeként szolgál Kirael mester tanácsadónak, aki egy hetedik dimenziós oltalmazó lélek. Ő a szerzője számos könyvnek, többek közt: „Kirael: A Nagy Változás”, „Kirael: Lemuria öröksége a Nagy Váltás okán”, és „Kirael: A Tudatos Teremtés Tíz Alapelve” című könyveknek, illetve megosztja üzeneteit a világban tanfolyamokon, cikkeken, hangfelvételeken és a www.kirael.com oldalról elérhető közvetítéseken keresztül. Kahu Fred Sterling gyógyító mester is, a Szignál Sejt Gyógymód [Signature Cell Healing™ modality] úttörője.

2001 © Fred Sterling
Contact: Lightways Publishing
3075 Kalihi Street, Suite 101, Honolulu, Hawaii, 96819, USA
Lightways@Kirael.com Tel: + 808 952-0880 www.Kirael.com
Fordítás: Clarissa
https://univerzumi-tudatossag.blogspot.com/



Kérem minden olvasótól, használja józan ítélőképességét! Kérek minden bejegyzést egy bizonyos fokú tisztánlátással kezelni! Tehát, mindenki maga döntsön az üzenetek hitelessége felől. Mindenki vizsgálja meg az üzeneteket, és kérje ki Szíve véleményét, hiszen sosem téved!
A fordító / szerkesztő nem vállal felelősséget az üzenetek hitelességéért.

Fred Sterling

Fred Sterling

A szerzői jogokra vonatkozóan


Az oldalon található tartalmak felhasználása Kahu Fred Sterling (https://kirael.com/) és a fordító előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Köszönöm az együttműködést.

Clarissa